دبير علمي بخش کودکان يازدهمين همايش انجمن دندانپزشکان عمومي ايران گفت: مهمترين عامل بروز پوسيدگي دندانهاي شيري در سنين پايين، شيردهي شبانه و با شير خوابيدن کودکان است.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از روابط عمومي انجمن دندانپزشکان عمومي ايران، کتايون اصفهاني زاده افزود: پوسيدگي دندان هاي شيري از مهمترين مشکلات دنداني دوران کودکي است.
وي گفت: والدين به اين پوسيدگي ها، بيشتر در سنين يک تا دو سالگي توجه ميکنند که معمولاً درد شروع ميشود، درحاليکه شروع پوسيدگي از بدو رويش دندان هاي شيري شروع شده است.
اصفهاني زاده افزود: به طور متوسط يک کودک دو ساله شش دندان پوسيده شيري دارد؛ اما گاهي نيز همه دندان هاي شيري کودک داراي پوسيدگي است و به ندرت کودکي را مي بينيم که دندان پوسيده شيري نداشته باشد.
وي گفت: اين پوسيدگي ها در نهايت منجر به عصب کشي يا کشيدن دندان مي شود و از آنجايي که کودکان کوچک توانايي کافي را براي همکاري با دندانپزشک ندارند، بيشتر اوقات براي انجام درمانهاي دندانپزشکي بيهوشي عمومي لازم مي شود.
اصفهاني زاده افزود: بروز پوسيدگي دندان هاي شيري در دو سال اول تولد بيشتر به اين دليل رخ مي دهد که مادران شيرده و مادراني که با شيرخشک کودک خود را تغذيه مي کنند، او را با شير مي خوابانند و در طول ساعات شب حين خواب، چندين وعده شير به او مي دهند.
وي گفت: شيردهي شبانه باعث مي شود که قند شير که همان لاکتوز است، به مدت طولاني در مجاورت دندان ها باقي بماند و سبب تخريب آنها شود.
اصفهاني زاده افزود: اگر مادران بعد از دادن شير، قدري به کودک خود آب دهند و يا با يک گوش پاکن يا تنظيف مرطوب دندان ها را تميز کنند، بروز اين قبيل پوسيدگي ها به حداقل ميرسد.
وي گفت: در سنين بالاتر که کودک از شير گرفته مي شود و غذا مي خورد نيز اشتباه ديگري که مادران مي کنند اين است که به کودکان خود در وعده هاي متعددي مواد قندي مي دهند، درحاليکه اگر تعداد دفعات خوراکي هاي حاوي قند را به يک تا دو وعده در روز کاهش و بعد از آن به کودک خود آب دهند تا دندان هايشان شسته شود به جلوگيري از پوسيدگي دنداني کمک مي کند.
اصفهاني زاده افزود: وقتي که کودک خوراکي مي خورد، محيط دهان او اسيدي مي شود و اگر اين خوردن خوراکي مرتب و به فواصل کم صورت گيرد، محيط دهان او در طول روز با حمله اسيدي مواجه است و فرصتي براي پاکسازي پيدا نمي کند، بنابراين دندان هايي که در اين محيط اسيدي هستند به شدت در معرض تخريب قرار مي گيرند.
وي گفت: برخي مادران تصور مي کنند که خوردن توت خشک، انجير و کشمش بهتر از شکلات است و کمتر به سلامت دندان ها آسيب مي رساند، اما واقعيت اين است که اين مواد به علت خاصيت چسبندگي زياد ميتوانند مدت زيادي روي دندان ها باقي مي مانند و به دندان ها آسيب برسانند.
اصفهاني زاده افزود: انتخاب ماده قندي که سريعتر از دهان پاک ميشود، راهي مناسب در کاهش پوسيدگي دندانهاي شيري است.
يازدهمين همايش انجمن دندانپزشکان عمومي از 21 تا 24 دي در برج ميلاد برگزار مي شود.